Pikavippi pankkitunnuksilla on turvallinen tapa hakea lainaa

Pikavippien ja muiden lyhytaikaisten kulutusluottojen huono maine on peräisin takavuosilta. Tuolloin lainaa sai helpoimmillaan pelkällä tekstiviestillä. Nyt pikavippi haetaan pankkitunnuksilla.

Tällä hetkellä lainansaanti ei monellakaan tapaa onnistu yhtä helposti: kaikki pikalainaa tai pysyvää luottolimiittiä myöntävät yritykset edellyttävät pankkitunnuksilla tapahtuvaa varmennusta osana lainanhakuprosessia. Pankkitunnusten käyttäminen tekee lainaprosessista vain aavistuksen hankalamman, mutta sitäkin turvallisemman. Turvallinen pikavippi haetaan aina pankkitunnuksilla!

Pankkitunnukset tarpeen lainaa hakiessasi

Pankkitunnuksia tarvitset aina, kun nostat ensimmäistä luottoa tietyltä luottoyritykseltä. Jos olet hakenut itsellesi tällä hetkellä lähes vakiona myönnettävän 2000 euron suuruisen luottorajan, voit tavallisesti sen puitteissa tehdä nostoja tilillesi joko netissä tai tekstiviestillä. Tämä tietysti helpottaa rahan siirtämistä luottolimiitistä omalle pankkitilille silloin, kun olet jo "tien päällä" ja tarvitset rahaa nopeasti.

Oikeastaanhan tällä hetkellä ei juuri tarjota perinteisiä esim. 100 euron pikavippejä, vaan niiden sijaan teet nostoja luottorajan puitteissa. Koska useimmat kuluttajat haluavat käyttöönsä vain kertanoston, lähestyy myös tämän sivuston pikavippivertailu vuodelle 2016 vertailua tästä näkökulmasta.

Suomen pankkien yhteinen palvelu

Pankkitunnuksilla tapahtuva, ns. TUPAS-varmennus on Suomen eri pankkien yhteinen tunnistamispalvelu. Sellaisena se on Finanssialan Keskusliiton määrittelemä tapa verkkopankkitunnuksilla tapahtuvalle tunnistautumiselle.

Vaikka pankit ja Finanssialan Keskusliitto ovat tunnistautumisjärjestelmän takana, ei niillä ole mitään muuta osuutta itse lainaprosessissa. Pelkkä tunnistautuminen ei myöskään anna lainanmyöntäjälle mahdollisuutta tutkia pankkitilisi saldoa tai tilitapahtumia.

Pankkitunnuksilla tapahtuva varmentautuminen onnistuu varmimmin suurimpien pankkien pankkitunnuksilla. Jos siis sinulla on käytössäsi esimerkiksi OP:n, Nordean, SP:n, POP:n, Danske Bankin, Tapiolan tai S-Pankin myöntamät pankkitunnukset, tunnistautuminen onnistuu varmasti.

Pikavipit pankkitunnuksilla haettavissa 24 h

Toinen ero takavuosien villinlännen menoon on siinä, että voit hakea pikavippiä pankkitunnuksilla 24h vuorokaudessa. Koska lainanpäätöksen teko on täysin automatisoitu prosessi, lainaa ja luottoraja voidaan myöntää sinulle myös keskellä yötä, viikon jokaisena päivänä. Kuitenkaaan et saa rahaa tilille ennen aamuseitsemää. Näin lainsäätäjä haluaa huolehtia puolestasi siitä, ettet käytä rahaa holtittoman elämäntavan rahoittamiseen aamuyön tunteina.

 

Pankkitunnusten käyttäminen ei siirrä tietoa

Riippumatta siitä, miltä yritykseltä päädyt lopulta hakemaan lainaa, on pankkitunnuksilla tapahtuva lainanhaku pääpiirteittäin aina samanlainen. Pikavipin hakijan kannalta on varmasti kiinnostavaa tietää, mitä tietoa tässä yhteydessä siirtyy pankista vippifirmalle: käytännössä ei mitään.

Oma pankkisi ainoastaan varmistaa pikavipin myöntäjälle, kuka lainanhakija on. Sen vuoksi sillä ei myöskään ole mitään merkitystä, onko pankkitililläsi rahaa tai kuinka olet huolehtinut raha-asioistasi oman tilipankkisi kanssa. Sen jälkeen kun pikavippiyritys on varmistautunut henkilöllisyydestäsi, lainan myöntäjä selvittää luottokelpoisuutesi muilla keinoin.