Pikavippi ilman korkoa ja kuluja - lainan korko 0 %!

Viimeisen vuoden aikana kulutusluottoja myöntävien yritysten välinen kilpailu on kiristynyt selvästi. Sen vuoksi tälläkin hetkellä ainakin kolme yritystä myöntää lainaa ilman korkoa ja kuluja.

Aluksi kiireiselle lukijalle hänen kaipaamansa tieto - kuluton ja koroton pikavippi on helpointa hakea näiltä kolmelta kotimaiseltä yritykseltä:

  1. Vivus (100-400 euroa)
  2. Suomilimiitti (100-1000 euroa)
  3. Ferratum

Kun kolme vuotta sitten lyhytaikaisia lainoja koskevaa lainsäädäntöä kiristettiin, oli yhtenä tavoitteena saada pikalainojen korkotaso laskemaan. Tavallaan tässä onnistuttiinkin - vaikka tuskin eduskunnan tarkoittamalla tavalla.

Lähtötilanteessa ns. pikavippeinä tunnettujen luottojen todellinen vuosikorko liikkui usein lähempänä tuhatta prosenttia vuodessa. Kun näiden lainojen myöntäminen tehtiin mahdottomaksi, keksivät lainaa myöntävät yritykset uusia tapoja hankkia itselleen asiakkaita ja kiertää lain kirjainta.

Pikavippi ilman korkoa perustuu luottorajaan

Ensinnäkin lainayritykset siirtyivät 100-400 euron suuruisista vipeistä myöntämään 2000 euron suuruisia luottorajoja, jonka puitteissa asiakkaat voivat tehdä nostoja. Nämä halutun suuruiset nostot tulivat korvaamaan vanhoja vippejä.

Koska harva pientä lainaa tarvitseva on valmis nostamaan heti rahaa limiitin puitteissa, halusivat luottoyritykset tehdä tästä mahdollisimman houkuttelevaa.

Mallia otettiin muilta arveluttavilta talouden sektoreilta: luottoyritykset alkoivat antaa ensimmäisen noston ilman korkoa ja kuluja.

Vain ensimmäinen pikavippi ilman korkoa ja kuluja

Tässä piilee kuitenkin pieni ansa: koroton ja kuluton laina on helppo ottaa. Seuraavat nostot luottolimiitin puitteissa ovat kuitenkin jo korkeakorkoista lainaa.

Jos siis otat ensin satasen ilman korkoa, ja seuraavalla viikolla toisen satasen, on toinen satanen jo kallista lainarahaa.

Tämän vuoksi sinun kannattaa ehdottomasti ottaa ensimmäistä nostoa tehdessäsi nostaa kerralla maksimimäärä rahaa. Tällä hetkellä ensimmäisen lainaerän suuruus on maksimissaan 300-1000 euroa lainan myöntäjästä riippuen.

Oikeastaan pikavippi ilman korkoa ja kuluja on siis pelkkä mainoskikka. Sen tarkoitus on saada sinut houkuteltua ottamaan jatkuva luottolimiitti yritykseltä, jonka lainaraha on erittäin kallista. 

Mieti siis ainakin kaksi kertaa, otatko korotonta ja kulutonta lainaa vai et. Vaikka ensimmäinen laina ilman kuluja on totta, ei korotonta ja kulutonta lainaa saa jatkuvasti.

Ota koroton ja kuluton pikavippi - ja maksa se takaisin

Fiksu rahan tarvitsija toimii siis siten, että hän valitsee eri vaihtoehtojen joukosta itselleen sopivan korottoman ja kuluttoman pikavipin, käytännössä siis vähintään kahden tuhannen euron suuruisen luottolimiitin. Tämän puitteissa hän tekee haluamansa suuruisen noston. Ainoastaan tämä nosto on sitä lainaa ilman korkoa.

Jos kuitekin rahantarpeesi on jatkuvaa, ei edes 1000 € koroton ja kuluton pikavippi riitä kovin pitkälle. Sen vuoksi sinun on syytä huolehtia ensi tilassa taloutesi tasapainosta. Todennäköisesti oma tilipankki on tässä tapauksessa huomattavasti erilaisia limiittiluottoja ja pikavippejä parempi vaihtoehto.

Mikäli olet huolehtinut raha-asioistasi kunnolla, saat todennäköisesti pankilta tai joltain luottokorttiyritykseltä omaan tarpeeseesi sopivan luottokortin. Luottokorttien korko on aina ollut näitä pikavippien perillisiä huomattavasti alhaisempi.

Kulutonta lainaa muualta - mitkä ovat vaihtoehdot?

Verkossa korttomia ja kuluttomia lainoja tarjoavat yritykset ovat tietysti vain yksi mahdollisuus sinulle, joka tarvitset edullista lainaa nopeasti.

Tavallisen luotollisen pankkitilin lisäksi voit yrittää lainata rahaa ilman korkoa myös sukulaisilta tai ystäviltä. Kannattaa kuitenkin tarkkaan harkita sitä, minkälainen vaikutus lainan ottamisella on ystävyys- tai sukulaisuussuhteisiin. Myös panttilainaamot ovat yksi, usein matalakorkoista lainaa tarjoava vaihtoehto. 

Pitkällä tähtäimellä sinulla on kuitenkin ainoastaan yksi kestävä tapa huolehtia raha-asioistasi. PIdä huolta siitä, että tulosi ovat suurempia kuin menosi. Silloin saat myös lainat maksettua takaisin.