Kulutusluottoa saa myös omasta pankista

Kulutusluotto ja luottokortit kuuluvat jokaisen pankin palveluvalikoimaan. Usein kulutusluotto kannattaa ottaa omasta pankista.

Lainojen ja muiden pankkiasioiden keskittäminen omaan tilipankkiin on monestakin syystä järkevä ratkaisu.

Se helpottaa talouden hallintaa, eikä kulutsluottojen määrä pääse kasvamaan liian suureksi.

 

Pankki tuntee asiakkaansa

Kun haet kulutusluottoa omasta pankistasi, on pankin käytettävissä paljon enemmän tietoa sinusta kuin pelkästään kulutusluottoihin keskittyneellä rahoituslaitoksella.

Sen ansiosta pankki kykenee auttamaan sinua kulutusluoton suuruuden määrittelyssä juuri sinun henkilökohtaisen taloudellisen tilanteesi mukaan.

Todennäköisesti olet hoitanut raha-asiasi tähän saakka hyvin, jos olet valmis hakemaan lainaa omasta pankistasi. Myös pankkisi tietää tämän. Sen vuoksi pankkisi pitää sinua todennäköisesti luotettavana lainan hakijana. Luotettavuus taas pienentää lainaamisen riskiä - ja riskin pienentyessä pankki voi antaa sinulle kulutusluottoa kohtuullisella korolla. 

Vaikka oma pankkisi ei useinkaan tarjoa sinulle lainaa ilman korkoa, on se todennäköisesti kuitenkin edullisempaa lainaa kuin luottolimiittiin perustuva kulutusluotto.

Esimerkiksi Nordealta saat kulutusluottoa

Pankkien valikoimaan kuuluu sekä vakuudettomia luottoja että vakuudellisia lainoja. Esimerkiksi Nordean vakuudettomia luottoja ovat Joustoluotto ja MasterCard-korttiin liittyvä luotto. Joustoluotto on vakuudeton luotto, jonka suuruus vaihtelee 1000 euron ja 25 000 euron välillä. Siten joustoluotto riittää hyvin vähän suurempienkin kulutuspiikkien rahoittamiseen.

MasterCard on perinteinen luottokortti, jota voit käyttää sekä kotimaassa että ulkomaanmatkakoilla. Koska kyseessä on aito luottokortti, voit maksaa luoton useiden kuukausien kuluessa takaisin.

 

Nordean vakuudelliset kulutusluotot

Vakuudeton kulutusluotto on oivallinen ratkaisu silloin, kun rahantarve on suhteellisen pieni. Suurempien hankintojen kohdalla vakuudellinen luotto on yleensä järkevä valinta. Vakuudellisen kulutusluoton korko on vakuuden ansiosta tavallisesti alhaisempi kuin vastaavan suuruisessavakuudettomassa luotossa. Vakuudeksi kelpaa esimerkiksi asunto tai kesämökki.