Kulutusluotto pankista on edullinen valinta

Tiesitkö, että voit hakea kulutusluottoa myös omasta pankistasi? Usein kulutusluotto pankista haettuna on huomattavan edullinen vaihtoehto!

Usein lainaa hakeva ei tule edes ajatelleeksi sitä perinteisintä paikkaa hakea lainaa: oma tilipankki, jonne myös palkkatulot saapuvat saattaa nimittäin olla se paras paikka hakea kulutusluottoa.

Hyvät asiakkaat saavat pankista lainaa

Pankit myöntävät lainaa liiketaloudellisin perustein - tarkoituksena on loppujen lopuksi ainoastaan voiton tekeminen.

Tämän vuoksi pankit seulovat asiakkaitaan: kaikki eivät saa kulutusluottoa pankista, vaikka haluaisivat. Jos kuitenkin olet luotettava, asiasi hyvin hoitanut asiakas, myöntää oma pankkisi sinulle erittäin todennäköisesti kulutusluottoa.

Varsinkin jos sinulla vielä on tarjota myönnettavälle luotolle vakuutena esimerkisi asunto-osakkeita, ei lainan myöntämiselle ole juuri esteitä.

Pankista saat lainaa enemmän

Verrattuna erilaisiin online-toimijoihin, voit saada omasta pankistasi huomattavasti suurempaa kulutusluottoa. Pankit ovat tottuneet rahoittamaan myös isoja hankintoja, ja vakuudellisuus tekee lainan myöntämisestä helpompaa.

Vakuudellisessa kulutusluotossa myös lainan korkoa on alhaisempi kuin vakuudettomassa kulutusluotossa. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta, että lainan myöntäjällä on vakuuden ansiosta pienempi riski menettää lainattu pääoma.

Koska korko on korvausta riskistä, tarvitsee pankki tällöin pienemmän korvauksen kuin riskipitoisemman vakuudettoman kulutusluoton myöntäjä.

Pankkien lainaehdot voivat olla tiukkoja

Aivan kuten online-toimijoiden tapauksessa, myös pankkien ehdot kulutusluoton myöntämiselle voivat olla tiukkoja.

Tämä on loppujen lopuksi sinun hyväksesi: jos et saa pankista kulutusluottoa, sille on todennäköisesti hyvä syy.